Werk melden

Voor het opstellen van een oeuvrecatalogus van de beeldend kunstenaar Harry van Kruiningen (1906-1996) ben ik op zoek naar de vindplaats van schilderijen en overig werk. De oeuvrecatalogus wordt een uitgebreide publicatie met bijdragen van verschillende auteurs. Hij zal in 2018 uitkomen. Van de 200 schilderijen die hij heeft gemaakt, zijn er velen in musea te vinden. Maar de schilderijen die bij particulieren zijn beland, zijn lastiger op te sporen. Hierbij heb ik uw hulp nodig.
Op deze pagina kunt u via het menu (links in het kader) schilderijen, grafisch werk en overig werk, afbeeldingen en beschrijvingen aantreffen van werken van Harry van Kruiningen, waarvan de vindplaats onbekend is. Bij de afbeelding geven we zoveel mogelijk informatie om de identificatie te vergemakkelijken. Indien er geen afbeelding is, wordt volstaan met een beschrijving. De website wordt regelmatig aangevuld.

Mocht u weten waar het werk zich bevindt of heeft u het gezochte zelf in bezit, dan zou ik dat graag vernemen. U kunt dat melden via per email of telefonisch. Ook wanneer u een schilderij bezit waarvan u denkt dat het een onbekend werk is, verneem ik het graag van u. Het is niet de bedoeling dat het werk gekocht wordt.
Om de echtheid van het werk vast te stellen, te fotograferen en wetenschappelijk te beschrijven, maak ik bij voorkeur een afspraak om langs te komen. Om die reden kan het melden van het werk niet anoniem gebeuren.
Uw naam en persoonlijke gegevens worden NIET vermeld in de oeuvrecatalogus. Het werk krijgt de vermelding 'in particulier bezit'. De oeuvrecatalogus zal in boekvorm en digitale vorm uitgegeven worden. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Annemieke Jurgens
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0202215192 / 0653318090